Постинг
29.10.2010 12:23 -
Есенна салата "Витаминка"
Продукти:
200гр зеле
2 моркова
1 бяла ряпа
300гр карфиол
3-4 скилидки чесън
За соса: 4сл зехтин (олио), 6сл оцет, 1чл сол, 1чл захар
Приготвяне:
Зелето се нарязва на тънко и се намачква с малко сол в голяма купа, добавя се нарязаният на кръгчета морков, ряпата на парченца и карфиола накъсан на розички, наситнения чесън. Продуктите се разбъркват. В друг съд се разбъркват продуктите за соса докато се разтвори захарта и се изсипва върху зеленчуците. Разбърква се добре и се остава да престои2- 3 часа, като от време на време се разбърква.
200гр зеле
2 моркова
1 бяла ряпа
300гр карфиол
3-4 скилидки чесън
За соса: 4сл зехтин (олио), 6сл оцет, 1чл сол, 1чл захар
Приготвяне:
Зелето се нарязва на тънко и се намачква с малко сол в голяма купа, добавя се нарязаният на кръгчета морков, ряпата на парченца и карфиола накъсан на розички, наситнения чесън. Продуктите се разбъркват. В друг съд се разбъркват продуктите за соса докато се разтвори захарта и се изсипва върху зеленчуците. Разбърква се добре и се остава да престои2- 3 часа, като от време на време се разбърква.
Няма коментари